CollectiveCrunch ja Luontoa Consulting aloittavat yhteistyön metsäalan biodiversiteettityökalun kehittämiseksi

CollectiveCrunch ja Luontoa Consulting käynnistävät yhteisen tuotekehityshankkeen, jossa tekoälyn ja datan avulla luodaan ratkaisuja metsien arvokkaiden luontokohteiden tunnistamiseen.

Yhteistyössä metsätalouden toimijoiden käyttöön rakentuu palvelu, jonka avulla nämä voivat aiempaa tehokkaammin tunnistaa metsien monimuotoisuuden kannalta arvokkaita kohteita. Kohteiden automatisoitu tunnistaminen nopeuttaa ja helpottaa metsätaloustoimenpiteiden suunnittelua ja auttaa turvaamaan metsien arvokkaat luontokohteet nykyistä paremmin.

Luontokato on globaali uhka, jonka pysäyttäminen vaatii laajamittaisia toimenpiteitä. Luontokato etenee vauhdilla myös pohjoisessa luonnossa, ja uusia ratkaisuja luontoarvojen vaalimiseksi ja globaalien sekä kansallisten luonnon monimuotoisuustavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan. Ratkaisujen tarjoaminen luontokadon pysäyttämiseksi on sekä CollectiveCrunchin että Luontoa Consultingin liiketoiminnan ytimessä.

̶-Olemme innoissamme päästessämme strategiamme mukaisesti syventämään ja laajentamaan CollectiveCrunchin palvelutarjontaa ekologisen kestävyyden ratkaisujen osalta. Luontoa Consultingissa olemme tunnistaneet Suomen johtavan asiantuntijan yritysten luontopalveluiden kehittäjänä. Heidän vahva biodiversiteetti- ja metsätalousosaamisensa tuo tuotekehitykseemme laaja-alaisesti osaamista luonnon monimuotoisuuden huomioimisessa. Tutkitun tiedon soveltaminen käytännön metsätalouden toteutuksessa tuo meille merkittävää lisäarvoa, sanoo CollectiveCrunchin toimitusjohtaja Jarkko Lipponen.

-Luontoa Consultingille on huikea mahdollisuus aloittaa yhteistyö metsätalouden digitalisoinnin suunnannäyttäjän ja alan johtavan toimijan CollectiveCrunchin kanssa. CollectiveCrunchin tekoälyä hyödyntävät dataratkaisut luovat ainutlaatuisen pohjan tuottaa palveluita, joilla metsäsektori pystyy tulevaisuudessa osoittamaan ekologista vastuullisuuttaan yhä paremmin. Alalla on ratkaisulle akuutti tarve ja sitä kohtaan on jo syntynyt huomattavaa kiinnostusta, toteaa toimitusjohtaja Inka Musta Luontoa Consultingista.

CollectiveCrunch on tekoälypohjaisten metsäalan ratkaisujen edelläkävijä. Kehitämme älykkäitä ratkaisuja, jotka tuovat sekä ennennäkemätöntä tarkkuutta, että tehokkuutta perinteisiin työskentelytapoihin. Edistämme kestävää metsänhoitoa ja autamme johtamaan tiedolla tarjoamalla monipuolista ja tarkkaa ymmärrystä metsistä ja niiden hyvinvoinnista.

Luontoa Consulting on vuonna 2022 perustettu vaikuttavia vastuullisuusratkaisuja yrityksille tarjoava konsulttitoimisto. Luontoa Consulting kehittää palveluita ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän liiketoiminnan tueksi, luontokadon torjumiseksi ja sosiaalisen vastuullisuuden linkittämiseksi yritysten luontoratkaisuihin.

Lisätietoa:

Inka Musta, CEO, Luontoa Consulting: inka@luontoaconsulting.fi, 0406349900

Jarkko Lipponen, CEO, CollectiveCrunch: jl@collectivecrunch.com, 0404814

LinkedIn
Facebook
Threads
X
WhatsApp
Email